Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

TLS släpper debutplatta

tls.jpg

A song left for you är titeln på nysläppta debutplattan från TLS. Det beskrivs bäst som shoegazing för 2000-talet, men rör sig i ett svävande ljudlandskap med inslag från det elektroniska och akustiska. Vi hörde fragment av plattan redan 2005, då han gästade vår webbreleasefest på Bongo.

Plattan är utgiven på Imperial Recordings, där bland andra José Gonzalez och Samuraj Cities också släpper skivor.

Vi fick en digital pratstund med mannen bakom TLS, Jonathan Axelsson.

Berätta om nya skivan!
Ja, vad ska man säga. Det känns skönt att den äntligen släpps! Det har ju tagit lite tid, minst sagt.

Blir det stor releasefest?
Nej, det blir en lugn hemmakväll där jag bjuder hem skivbolaget och käkar lite gott och tar några glas. Sjävklart hade jag gärna ställt till med något större, men då jag inte har något band ännu, så känns det lite krystat att inte kunna göra något riktigt framträdande. Jag kände därför att det var viktigare att lägga tiden på att visa uppskattning mot dom personer som fått det hela att hända.

Vad innebär samarbetet med Imperial?
Imperial Recordings har alltid visat stor förståelse och tillit till det jag gör, och har aldrig haft några bestämda invändningar om hur TLS ska låta eller vara. Men det som ger mig störst respekt för Imperial är ändå att dom gör allt för musiken. Trots att de har nått enorma framgångar med José Gonazalez, håller de en låg och jordnära profil och signerar bara sådant dom verkligen gillar och står för. Det gör faktiskt att jag känner mig lite stolt över att få vara med i deras stall.

Plattan har tagit lång tid, hur kommer det sig?
Jag har mer eller mindre lärt mig spela gitarr och sjunga samtidigt som jag började arbetet med skivan. Då jag gjort allt själv så har det tagit lite längre tid än om jag haft ett band, musiker, producent eller en
manager som eldar på. Skivbolaget har inte heller stressat på, utan låtit mig vara ifred. Detta är såklart på gott och ont, och vissa dagar har nog tillbringats framför X-boxen istället för i studion. Den enda låten jag har fått hjälp med är ”Future Rush” där technolegenden Thomas Krome bidragit med det jag kallar feta beats.

Namnet, Truckdrivers Last Stop, var kommer det ifrån?
Det började som vanligt med en natt framför TVn med en film om lastbilschaffisar som åkte kust till kust i USA. Jag tycker det är något visst med stämmningen att vara helt själv, på väg någonstans i skymmningen. Jag spånade sedan vidare på det hela och skapade stället ”Truckdrivers Last Stop” i huvudet. Ett sorts mystiskt ”Truckers in”. Låter flummigt som fan, men jag tänker ofta filmiskt när jag gör musik. Jag brukar dock inte orka dra hela förklaringen vad TLS står för, utan säger att det är hemligt. En av dom få saker som skivbolaget faktiskt propagerade för, var att byta ”Truckdrivers Last Stop” mot förkortningen TLS, och så blev det.

Hur ser framtiden ut för TLS? Blir det några livespelningar?
Jag håller på att ragga musiker, men det är lättare sagt än gjort. Det är mycket som måste stämma, och det är inte lätt när man har höga krav. Jag har faktist tagit upp kontakten med en gammal barndomsvän från Lekeryd, David Karlsson, som spelar trummor i Du Pacque och Blackstrap. Han har lovat att vara med lite på nästa skiva, men frågan är om han kommer ha tid att lira live. Det börjar ju gå bra för de banden han är med i, vilket de verkligen förtjänar, så han kommer nog ha fullt upp. Men jag hoppas kunna köra live lagom tills jag släpper nästa TLS album, som jag ska börja jobba med i vår.

Ljudklipp finns givetvis på http://www.tls-music.com/.