Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

Sveriges Jerusalem

Sveriges Jerusalem startades som ett epostnyhetsbrev sommaren 2001. Vi hade tröttnat på bilden “det händer aldrig något i Jönköping” och ville bevisa motsatsen. Det har vi gjort sen dess. Vår vision är Jonkoping 2.0, en bättre stad att leva i, med ett bra kultur- och nöjesutbud och med en nyfiken publik.

Vi har upplevt förvandlingen av Jönköping – med nya krogar och restauranger, klubbar, konserter, utställningar, filmer och scener. Vi har också träffat fantastiskt många drivna människor, eldsjälar, som brinner för det de gör. Det har fått oss att köra vidare.

Vi har sett Cardigans i Huskvarna Folkets Park, vi var med under Popstad 2003, vi hängde på Ease Down, vi kollade in konserter på Klubb China, trängdes på obskyra klubbar, läste utsökta små fanzine och följt spännande initiativ på webben. Vi har lyssnat på musik och kollat in konst på Kulturhuset, vi har köat utanför Huset, vi har varit på några av Sveriges största rejv (som ägde rum i Jönköping), vi besökte Insanity, vi har sett Eldslandet rivas och Spira byggas. Bland mycket, mycket annat.

Vi själva har också varit med och arrangerat en hel del saker, bland annat klubbar på Hemma, visat skräckfilm på Folkets bio och Fokus och spelat skivor på Bongo. Vi var också delaktiga i arbetet med festivalen Hovstock och är nu aktiva i arrangörsgruppen som står bakom Popadelica.

Nyhetsbreven slutade vi att skicka för länge sen, totalt skickade vi 459 nyhetsbrev till drygt 2 000 prenumeranter, skrev om 2 260 evenemang och 1 137 nyheter på webben – som besöktes av hundratusentals besökare.

Webbplatsen ligger i dvala, Sveriges Jerusalem lever vidare i andra kanaler, vi ses där!