Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Rymdinvasion!

Rymdinvasion!

biblioteket.jpg

Sveriges Jerusalem och Insane Pictures fortsätter traditionen med filmkvällar fredagen den 13:e. Fredagen 13 april bjuder vi på Sci-fi för hela slanten.

Rymdinvasion i Lappland Rymdinvasion i Lappland räknas som det enda svenska försöket att på allvar göra rymdfilm. En meteor slår ner i Riksjärvi i Lappland och amerikanska och svenska forskare åker dit för att undersöka saken närmare. Det visar sig att meteoren är ett UFO och snart kidnappas Dr Wilsons dotter av ett stort hårigt monster… I svenska rollerna ser vi bland annat Gösta ”Reidar Dahlén” Prüzelius, Britta Borg och Ã…ke Grönberg.

The X From Outer Space

The X From Outer Space är en klassisk rymdmonsterfilm i genren Kaiju, där Godzilla kanske är det mest kända monstret. I handlingens centrum är forskningscentret FAFC (Fuji Astro-Flying Center) som trots tidigare misslyckade rymdresor gör en tredje resa till Mars. Tillbaka till jorden får de ett mystiskt embryo. Embryot flyr, utvecklas till rymdmonstret Guilala och går snart bersärkagång genom staden. Bakom filmen står filmbolaget Shochiku som idag har bland andra Akira Kurosawa, Takeshi Kitan och Takashi Miike i sitt stall.