Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

Oh Baby I Like It Raw gästar Jönköping

Inför fredagens gästspel på Bongo, då TSG-13 får besök av Oh, Baby I Like It Raw (OBILIR), passade vi på att kolla läget med en del av DJ-kollektivet, Jonas Grönlund:

Berätta mer om vilka ni är!

– Oh, Baby – I Like It Raw var fram till i fredags en klubb på C/O Bar i Malmö. Vi, det vill säga Jonas Grönlund och Oscar Villata, startade våren 2006 på ett ställe som hette Tangopalatset i Malmö. Sommaren 2006 flyttade vi till C/O bar och Jeriko. Man kan väl säga att det var då helvetet brakade loss på ett klubbmässigt positivt sätt. Det var väl inte så där jättebra för den fysiska och psykiska hälsan ett tag. Men sedan dess har vi gjort ca 50 kvällar med allt från The Studio, Michael Mayer och Todd Terje till Prins Thomas, Ida Redig, Rub ’n’ Tug och Kissey Asplund. Nu i fredags tog vi livet av klubben för att vi kände att vi tagit det konceptet så långt det gick. Men vi kommer finnas kvar som webbsida och DJ-duo tills vi bestämt oss för vad vi ska göra härnäst. Vi har gett oss själva sommaren till att bestämma vad det är vi vill göra.

Tankar om Jönköping? Hur upplevde ni staden sist ni var här?

– Det Jönköping vi upplevde sist var fantastiskt. Vi rörde oss ca 200 kvadratmeter mellan stationen, Bongo Bar och hotellet. Vet inte om den rutan var representativ som Jönköping som stad i övrigt. Men jag kan känna igen vibben mycket från Falun där jag kommer ifrån. Det verkar finnas en väldigt uppriktig och ärlig entusiasm över att någon gör något vilket gör att det blir väldigt familjärt på ett fint sätt. Sedan brukar det också vara ett väldigt bra klimat rent kreativt. När människor väl accepterat ett ställe som är alternativt och skiljer sig från mängden rent konceptuellt blir de ofta mottagliga för mer eller mindre allt från den obskyraste proggdiscon till aktuella hits vilket alltid är tacksamt.

Vad kan vi vänta oss på Bongo på fredag?

– Helt ärligt har jag ingen aning av vad det blir musikaliskt. Vi är inte så mycket för att planera vårt DJ-ande på gott och ont. Det brukar alltid spänna mellan allt från techno och house till dub, disco och rockklassiker. På vår avskedsfest i fredags började vi med Thomas Ledin och hamnade via en massa halvobskyr techno till slut i något sorts hitmedley av allt från John Lennon till Harold Melvin & The Bluenotes. Men rent allmänt kan man säga att vår grund ligger någonstans mellan lättklädd disco och hedonistisk techno. Så förvänta er att det blir lättklätt och hedonistiskt, haha. Och mörkt. Ett dansgolv är alltid bättre ju mörkare det är i lokalen.

Bilden kommer från klubben Oh Baby I Like It Raws avskedfest 30 maj 2008. Fotograf är Max Adolfsson.