Sveriges JerusalemAnkdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

september

 • 24 tor
 • 25 fre
 • 26 lör
 • 27 sön
 • 28 mån
 • 29 tis
 • 30 ons

oktober

 • 01 tor
 • 02 fre
 • 03 lör
 • 04 sön
 • 05 mån
 • 06 tis
 • 07 ons
 • 08 tor

Nyheter

Nevnarien: mästerbloggerskan från Jönköping

Nevnarien

Nevnarien är en av Sveriges mest lästa bloggar, med cirka 80 000 besökare varje månad. Det handlar om den nya tidens makthavare och opinionbildare i bloggsfären. Upphovskvinnan bor i Jönköping och vi fick en digital pratstund med henne.

Vem är Nevnarien?
Jag heter Elin. Tog studenten i Skara i fjol och visste då sedan ett år tillbaka att det var till Jönköping jag ville flytta, så jag tog mitt pick och pack och flyttade in på Torpa, började läsa Grafisk Design och Webutveckling på högskolan och har numera också ett jobb på Posten vid sidan av.

Jag älskar att skapa med alla medel. Allra mest med penna och papper kanske och väldigt mycket fotografering, men också genom att pyssla och sy. Det är spännande att uttrycka sin kreativitet på olika sätt och det är det som ger mitt liv en mening.

Berätta om din blogg!
Precis som jag nämde ovan, lever jag för konst, så min blogg handlar om min kreativa syn på livet. Om mig, mina dagar, mina äventyr, mina skapelser… Det verkar attrahera väldigt många olika typer av människor, vilket gör det så roligt att driva bloggen. För tillfället har jag cirka 21 000 besökare i veckan och antalet bara stiger.

Du är relativt nyinflyttad till stan: vad är bäst med Jönköping?
Jag kommer från en liten småstad mitt i platta Västragötaland. Det bästa med Jönköping är variationen av landskap (natur är en stor inspirationskälla, så den betyder mycket för mig), storleken på stan (den är inte för liten, men inte heller för stor) och att det är så vackert.

Det är mycket som är positivt. Just nu känner jag bara att det var så himla bra att jag flyttade och jag trivs bättre än jag någonsin kunnat önska.

Hur ser en perfekt fredag/lördagkväll ut?
Det är nog en middag ute med mina vänner och min pojkvän, som avslutas med bio eller bowling.

Framtidsplaner?
Jag vill kunna arbeta med det som jag numera har som hobby. Det är på god väg, jag har fått en hel del erbjudanden om småjobb på sista tiden, tack vare bloggen, och så läser jag som sagt till grafisk designer..

Vilka är dina favoritbloggar?
Mina favoritbloggar är (inte helt otippat) andra bildbloggar.Jag dras till personer med samma intressen och som kan ge mig inspiration.

http://mariiaa.webblogg.se/ är en sådan blogg och har varit min favoritblogg länge och numera är vi även tajta vänner privat. Förrutom att vi delar samma intresse, så är vi även väldigt lika varandra till sättet.

Mer om Nevnarien hittar du givetvis på nevnarien.se.