Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

Monostrip – nytt och bra från Jönköping

monostrip

Nyligen hittade vi en ny favorit på Jönköpings musikscen. De kallar sig Monostrip och är ett sidoprojekt från några av medlemmarna i I’m from Barcelona. Vi fick en digital pratstund med Martin från bandet.

Berätta kort vilka ni är!

Monostrip är ett band bestående av tre medlemmar ur I’m from Barcelona. Mattias på sång, Daniel på gitarr och mig på elektroniken. Men alla är delaktiga i inspelning, programmering och skrivande av låtar så egentligen kan man säga att alla gör lite av allt, även om du kanske inte hittar mig bakom sångmicken speciellt ofta.

Hur kom Monostrip till?

Jag tror det var Mattias och Daniel som först började prata om att de ville göra något eget. Mattias hade dessutom en samling riktigt bra låtar på lager. Jag samt Rikard och Christoffer som kommer hjälpa oss live tillfrågades och sen var de första trevande försöken igång. Men det var först nu under våren som vi verkligen fick upp farten och hittade vårt sound. Nu har vi redan tillräckligt med material till ett första album.

Beskriv ert sound?

I grunden är det ett klassiskt popband. Men eftersom vi tidigt bestämde oss för programmerade trummor blev det ett rätt elektroniskt sound på musiken. Något som vi byggt vidare på med analoga synthar och effektburkar. Men det är faktiskt ändå väldigt mycket gitarrer i grunden, så någon renodlad synthpop skulle jag inte säga att det är. Vi befinner oss snarare någonstans i gränslandet mellan pop, synth och modern klubbmusik. Vi har alla olika influenser som säkert lyser igenom, allt från klassisk 80-tals synthpop och new romantic till västkust, country och indiepop.

När ser vi er live i Jönköping för första gången?

Vi har inget inbokat än, men vi är grymt sugna på att repa in de här låtarna och spela dem inför publik. Förhoppningsvis redan under hösten.

Finns det fler Barcelonska sidoprojekt på gång?

Det gör det. Rikard och Johan har ett band som de kallar For Fox som är grymt bra. Jag och Marcus Carlholt har ju även haft Membrillo i många år även om vi kanske inte är världens mest produktiva band. Sen kommer det faktiskt en skiva i höst där i alla i I’m from Barcelona gör varsin sololåt. Så på sätt och vis finns det minst 27 sidoprojekt nu.

Lyssna på Monostrip på deras Myspace.