Sveriges JerusalemAnkdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

september

 • 20 sön
 • 21 mån
 • 22 tis
 • 23 ons
 • 24 tor
 • 25 fre
 • 26 lör
 • 27 sön
 • 28 mån
 • 29 tis
 • 30 ons

oktober

 • 01 tor
 • 02 fre
 • 03 lör
 • 04 sön

Nyheter

Kladd med Claon

claon.jpg

Vi träffade en av våra favoritkonstnärer, Claon, för ett samtal om måleri, utställningar och avrättningar. Bland mycket annat.

Vem är Claon?
Claon är mitt kladdande alter ego som jag började använda 1992. Efter många år av andra former av kreerande återupptog jag både målandet och pseudonymen för ett par år sedan.

Beskriv dina alster/din stil!
Stilen är varierad, antagligen för att jag är en ganska rastlös person. Men basen i allt jag gör är tecknade serier, något som sedan mixas med graffiti och/eller mer grafiska uttryck. Jag har tyvärr väldigt lite baktanke med det jag gör, jag målar mest det som faller mig in och för att jag tycker det är kul. Analyserandet, tänkandet och kritiserandet överlåter jag till andra, det finns ju så många personer som är bra på att tycka…

Vad händer i vår?

Jag har en utställning i Stockholm som börjar den 31/3. Dagen efter, den 1/4, kommer jag att avrätta Claon och börja jobba med lite nya projekt under annan pseudonym. Vi får se vad som händer och vad det blir av alla idéer.

Berätta mer om utställningen i Stockholm!
Jag kommer för tredje och sista gången ställa ut Claontavlor på Studio 28, en ramaffär på Riddargatan. På vernissaget blir det lite trängselmingel, och Rob Roc kommer stilfullt att sköta skivspelarna bredvid vinglaset. Kan bli trevligt.

Har du några förebilder eller inspirationskällor?

Ja, just nu är jag helt inne på huvudfotingar och andra teckningar av småbarn, men även allmänt nonsenskluddande är spännande att se. Det är mer spontant och inte så mycket baktanke i sådant. Eller personer som Eric Ericson som maniskt fastnar för en flippad idé, sånt är kul. Basquiat, Romero, Raymond, Banksy, Ulf Lundkvist och Jan Stenmark är annars stora förebilder och inspirationskällor.

Mer av Claons alster hittar du på webbsidan claon.se.