Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

Jönköpings bloggpanel pratar sport

Jönköpings bloggpanel

Den här gången pratar Jönköpings bloggpanel sport. Den består av bloggare i just den idrottsliga världen: Johan och Christer som inte bara spelar fotboll i J-Södra, de bloggar också på Rygga, Martin som håller i trådarna på Jönköpingsidrotten och Christian, som bloggar om sitt liv som triatlet.

**
Ett kärt ämne, ”di gröne”: Hur går det för J-Södra i år?**

Johan och Christer: Vi har som mål att etablera oss som ett stabilt Superettanlag i år och sluta 8:a eller bättre.

Christian: Jag har verkligen ingen koll på Superettan. Inte Allsvenskan heller för den delen. Men får vi behålla brassarna tror jag vi kan stanna på den övre halvan av tabellen. Om jag ska ha en uppfattning.

Martin: Södra blir i år ett stabilt mittenlag. Alltså en urtråkig säsong för sportbloggaren men ett välbehövligt lufthål för fans, ledare och spelare som under flera år pendlat mellan hopp och förtvivlan.. Men jag höjer ett varningens finger för att laget kan bli inblandat i bottenstriden om Santos går till en annan klubb under sommaren. Det finns i nuläget ingen annan spelare som kan axla den viktiga roll Santos har för Södras anfallsspel.
**
Vilket är ditt bästa Jönköpingsrelaterade sportminne?**

Martin: Sista omgången i div 2 säsongen 2007. Stadsparksvallen, IK Tord är piskat att vinna över ärkerivalerna Tenhults IF för att klara div 2-kontraktet till följande säsong. Bönderna från Tenhult vill inget hellre än att spela ned ”de lile” i div 3. Denna rafflande tillställning avgörs i 86.e matchminuten då IK Tord, genom Iskander Yavuz stänker dit 2-1 till hemmalaget. Segerrus, jubel och triumf… Vi stannar där för med facit i hand borde vi åkt ned till trean redan -07 eftersom vi spelade som krattor nästkommande säsong i tvåan och åkte ut så det bara small om det.

Christian: Utan tvekan när jag spelade min första tävling i bordtennis som knatte. Kan jag ha varit nio år? I Vaggeryds BTKs härligt gröna färger (vi hade matchställ i pikétröjor vilket jag tycket var häftigt) var jag i storstan och spelade zontävling i KFUMs lokaler. Det var stort. Kämpade mig till final där jag, precis som Söderling i Öppna Franska, föll mot en bättre motståndare. Men glad och stolt kom jag hem till mamma och pappa och han inte mer än innanför dörren innan jag skrek ut min glädje över andra platsen.

Johan och Christer: Vårt bästa sportminne är kvalvinsten hemma mot Öster förra säsongen, otroligt skön känsla när slutsignalen ljöd. Sen har man ju givetvis HV:s SM-Guld i ganska färskt minne.

Vilket är din favoritplan/arena i Jönköping och varför? Valfri sport.

Christian: Det är idrotten och utövarna som gör det till en favoritarena – inte arenan i sig. En regnig fotbollsmatch ute på Hovslätts IP kan vara lika engagerande som en slutsspelsmatch i trivsamma Kinnarps Arena.

Som triathlet-wannabe trivs jag själv naturligtvis på vår – IKHPs – träningsbana uppe vid Axamobadet. Men det är inte banan i sig som gör det, det är träningskompisarna.

Johan och Christer: Givet, vår hemmaplan Stadsparksvallen. Otroligt vacker omgiving. Tror att det är många lag som tycker det är kul att komma hit och spela, fin plan och alltid mycket folk för att vara Superettan.

Martin: Min favoritarena finns inte kvar längre… Det var nämligen Rosenlundshallen. Vilket sjukt tryck det kunde vara i den isladan. Annars gillar jag Nyarpsskolans och IF Hallbys fotbollsplaner, båda med fantastisk utsikt över Vättern.

Håller du med vår panel? Fritt fram för kommentarer!