Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

Jönköpings bloggpanel pratar konserter

Jönköpings bloggpanel

Det har återigen blivit dags för en bloggpanel, den här gången är ämnet musik och främst levande sådan. Med oss har vi Fredrik, som bloggar på Moderskeppet, Sanna, som har en personlig blogg och en matblogg och Elin, också känd som Nevnarien, Jönköpings främsta bloggerska.

**
Konserthösten 2008 i Jönköping ser lovande ut. Huskvarna Folkets Park har flera stabila bokningar, Bongo bokar intressanta akter till Big Bongo och på Klubb China bubblar det. Vilken eller vilka konserter ser du fram emot i höst och varför?**

Elin: Ja absolut! Jag har märkt detta! Blev hur glad som helst när jag såg att mitt favoritband, Sonata Arctica, kommer till Huskvarna som en av två städer i Sverige – sån tur har man ju bara inte.

Fredrik: Bongo har bokat på hårt hela sommaren med bra grejer. Dessvärre har jag haft lite för mycket på gång och missat det mesta, men jag har varit där när jag kunnat.

Nu på fredag kan jag tänka mig att kolla in The Embassy. Till er som klagar över att det inte händer något på musikfronten i stan kan jag bara säga att man kan inte klaga på att det inte händer något och sen inte dyka upp för att det kostar pengar när någon tar tag i saker. Allt kostar pengar, så är det. Ibland får man betala pengarna ur egen ficka. Punkt.

Klubb China får jag ta på mig dumstruten och säga att jag har på tok för dålig koll på, jag lovar att jag ska bättra mig.

Sanna: Jag har inte hunnit kika in utbudet allt för mycket (kollar läget snabbt nu i er kalender) men något som jag är extremt sugen på för tillfället är Out of nowhere på Klubb China. För att få se nya spännande artister och gamla godingar som Adventure Kid, men också en ny favorit som Liquid Ham. Tror det kan bli grymt!

Har du någon önskekonsert som du vill se i stan?

Sanna: Sen jag såg Foo Fighters i somras så har jag inga ”måste-se-innan-jag-dör”-artister men varför inte Volbeat som jag lyssnat in mig lite på under sensommaren eller Wolfmother. Goldfrapp hade varit lite häftigt också.

Elin: Ovan nämnda är min önskedröm. Annars hade jag nog gärna sett Europe – de är grymt bra live.

Fredrik: Ja. Jag skulle gärna se She Wants Revenge, The Maccabees eller The Presets. Fast det kanske är lite stora band att boka till Jönköping. Men önska får man ju göra.

Nostalgi: vilket är ditt bästa konsertminne från Jönköping?

Fredrik: För mig personligen är det nog, lite oväntat, Traste Lindéns Kvintett på Studentkåren i mitten på nittotalet. Sjukt bra. Eller Satcom101 på Hovrättstorget, Kalajs 1999.

Elin: Har inte upplevt någon ännu, ska bli riktigt spännande.

Sanna: Jag kan inte välja då två grymma minnen brottas om förstaplatsen. Det ena hänger kvar från 2007 års upplaga av Popadelica, där jag ensam kvar i mitt tappra lilla gäng trängdes på väg in i Teaterladan för att få se mina stora favoriter Slagsmålsklubben. Jag höll på att kvävas på kuppen i klungan av folk som knuffades för att få en bra plats långt fram och kameran höll på att gå i kras. Men allt slutade väl och hela vägen hem på bussen bankade hjärtat glatt i takt med Sponsored by Destiny.

Minne nummer två kommer från i somras när kvällen slutade i euforisk dans på Bongo till hemskt duktiga Kleerup. Också något att minnas som vackert bland alla svettiga kroppar i Jönköpingsnatten.

Vilket är ditt bästa konsertminne? Berätta gärna i kommentarerna!