Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

Jönköpings bloggpanel pratar bloggar

Jönköpings bloggpanel

Denna omgång av Jönköpings bloggpanel handlar det just om bloggvärlden i Jönköping. Med oss har vi några storbloggare: Helena som går under aliaset Lipglossbitch, Zac och Elin, mer känd som Nevnarien.

**
Märks det i din blogg att du bor i Jönköping?**

Helena: Nej, eftersom min blogg är så nischad så har jag sällan någon anledning att nämna att jag bor i Jönköping. Så det krävs nog att man har följt mig aktivt ett tag för att man ska veta om det.

Zac: Nej, det tror jag inte. Dels bloggar jag mycket litet om min egen person och min vardag och så är jag angelägen om att fortsätta att vara anonym. Sedan är de ämnen jag bloggar om svåra att knyta till lokala företeelser; jag är tveksam inför kostråden (för naturlig(-are) kost), oroad av Bodströmssamhällets framväxande, mot diskriminering, ser mig som politiskt relativt obunden kommentatör och jag delger lite filmtips/-recensioner och ibland något tyngre artiklar och åsikter kring film på min blogg. Jag är också relativt sent inflyttad hit och har således inte heller någon direkt brinnande lokalpatriotism…

Elin: Ja det gör det, jag skriver ofta var jag ska och var jag har varit samt tar bilder i stadsmiljöer.
**
Vilken är din favoritblogg från stan?**

Elin: Jag har inga direkta favoriter från stan, men jag gillar Shelley & Joacim.

Zac: Jag gillar skarpt Annarkia, men det handlar mycket om att hon tycks ha samma uppfattningar i integritetspolitiska frågor som mig. Bloggen uppdateras regelbundet tre-fyra gånger per vecka vilket också känns som lagom, bra skriven och ett brinnande engagemang bakom räcker långt – i alla fall för mig. Jag känner för övrigt inte upphovsmannen alls.

Helena: Det här var jättesvårt, nu när jag försökte så kunde jag inte komma på några Jönnebloggar alls om jag ska vara ärlig (och samtidigt bortse från dem som jag läser mest för att jag känner skribenten). Men jag antog utmaningen och hittade ganska snabbt en ny favorit, Nevnarien.  Man kan inte annat än älska en tjej som tar bilder på sin pojkvän och redigerar om honom till vampyr eller lägger upp sina senaste husbyggen i Sims.

Twitter – här för att stanna? Hur använder du det?

Zac: Jo, jag tror det. Snuttifieringen vinner onekligen nya triumfer – samtidigt så är det en fascinerande inblick man får i människors liv. Det är ett oerhört snabbt kommunikationssätt – och det är, som så viktigt numera, betoning på två-vägskommunikationen. Det är där som gammelmedia förlorar så oerhört i värde för unga människor. Jag själv är nog lite mer personlig än på min blogg, men samtidigt så ser jag hela tiden till att inte lämna ut för mycket av min person och min familj, som givetvis spelar stor roll i mitt liv.

Helena: Absolut! Jag är anti-facebook och behövde verkligen den funktion som Twitter har. Jag twittrar som lipgloss_bitch så visst blir det lite sminkprat även där, men grundtanken är att det ska vara mer personligt, mer av Helena. Jag använder också Twitter i mitt arbete för MakeupTV.se, för att marknadsföra och ge mervärde. Tråkigt nog så hänger ytterst få av mina vänner och bekanta på Twitter, så jag följer mest andra bloggare – men jag hoppas kunna omvända ALLA inom en snar framtid.

Elin: Jag vet inte, jag är inte insatt överhuvudtaget. Har ett konto, men har bara skrivit två rader… Jag vet inte riktigt vad det är för mening med det om jag ska vara ärlig…

Håller du med vår bloggpanel? Vilka är dina favoritbloggar från Jönköping? Är Twitter en övergående trend? Kommentera gärna!

Fler Jönköpingsbloggar hittar du bland annat på Bloggportalen. Vi har också skrivit om lite Jönköpingsbloggar innan. Tidigare bloggpaneler hittar du här.