Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

Fredagslista: Bästa skräck just nu

Att det bjuds på skön skräck på biograf Fokus ikväll har du säkert inte missat. För er som vill ha mer har Insane Pictures-Daniel listat sin favoritskräck just nu:

 1. Phone (2002, Ahn-Byoung-Ki)
  En av de senaste skräckfilmerna som nått Sverige, denna från Sydkorea. Vad som börjar som en spin-off av Scream växer till något helt annat och mycket skrämmande. Vlgjord och spännande med riktigt läskiga scener!

 2. Zombie Flesh Eaters (1979, Lucio Fulci)
  En klassiker som man kan se om och om igen. En övergiven båt glider in i New Yorks hamn. Spåren leder till en ö i Karibien. De döda uppstår och soundtracket river av sköna Karibiska rytmer!

 3. Nohosonno (2000, Dario Argento)
  Den senaste giallon av Argento. Tillbaka till de gamla rötterna, mystiska mord har kopplingar till äldre utredning. Max von Sydow i rollen som pensionerad polisutredare som tar sig an fallet igen. Spännande med extremt bra musik av Goblin som gör comeback tillsammans med Argento!

 4. The Brood (1979, David Cronenberg)
  Mycket underlig mardrömslik film om en kvinna som läggs in på Dr. Raglans klinik. Där sker experimentell psykoterapi som leder till övernaturlig ondska. Cronenbergs verk gör en djupdykning i både psyket och kroppsliga avvikelser, som det brukar vara i hans filmer!

 5. May (2002, Lucky McKee)
  Nyskapande film om en mycket ensam tjej som söker vänskap och kärlek, eller? Hennes enda ”riktiga” vän är en docka hon fått av sin mor som liten. Hon fattar tycke för Adam som arbetar med skräckfilm och gillar riktigt sjuka saker – men snart upptäcker han att May till och med är för sjuk för honom!