Sveriges JerusalemAnkdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

september

 • 27 sön
 • 28 mån
 • 29 tis
 • 30 ons

oktober

 • 01 tor
 • 02 fre
 • 03 lör
 • 04 sön
 • 05 mån
 • 06 tis
 • 07 ons
 • 08 tor
 • 09 fre
 • 10 lör
 • 11 sön

Nyheter

Epostintervju med Bertil Lindgren

Vi fick oss en digital pratstund med mannen bakom en av våra absoluta favoritfotobloggar, Bertil Lindgren. Han skildrar sin samtid i sin bildblogg, som återfinns på http://www.bertillindgren.com/bbb/.

Hej Bertil! Varför bloggar du med bilder?

Bilder är mitt språk. När jag började lägga ut bilder på bloggen så blev det utan text eftersom åäö strulade när texten gick mellan min mobiltelefon och bloggen. Men när jag sedan arbetade med mina böcker i fjol, så insåg jag att jag inte ville ha någon text utan bara bilder, och att där precis som i bloggen så är det intressantare med en mängd bilder än med de enskilda bilderna, flödet är viktigt.

Hur många besökare har du?

Varierar ju med hur många bilder jag lägger ut… Ibland kan jag få 900 besök på några timmar, men oftast 450-500/dygn.

Får du någon respons på dina bilder?

Litegrann, oftast är det ju gliringar från lätt maskerade vänner… Kring några bilder har det vuxit fram hela chatsamtal… Men jag skulle gärna ta emot fler kommentarer.

Hur ser framtiden ut för din fotoblogg?

Det vet jag inte riktigt, det blir nog en hel del Dodge Pick-up och självporträtt, men det börjar ju bli mycket aktuellt att röja upp lite i min totala webbplatsporfölj och då kommer nog bloggen att knytas närmre mina andra konstprojekt på bertillindgren.com. Men i huvudsak kommer den nog att fortsätta som nu, bilder ur min vardag ibland fler ibland färre… Jag har ideer om några olika andra fotoprojekt och gör jag dom så lär de ju också märkas i bloggen

Vilka är dina favoritfotobloggar?

När jag kollar runt så blir det oftast lite tekniskt för att plocka tips och tricks, men rena bildbloggar är det ganska sällan jag tittar på. Men jag gillar att kolla i arkivet på min egen, tycker om känslan när man ser alla olika bilder samtidigt… Ska jag ändå nämna nån så blir det nog en kamrat, Björn-Erik (http://www.bjorn-eric.com) han gillar också mobilkameror och jag gillar inte allt men mycket av det han gör.