Sveriges JerusalemAnkdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

september

 • 28 mån
 • 29 tis
 • 30 ons

oktober

 • 01 tor
 • 02 fre
 • 03 lör
 • 04 sön
 • 05 mån
 • 06 tis
 • 07 ons
 • 08 tor
 • 09 fre
 • 10 lör
 • 11 sön
 • 12 mån

Nyheter

Adventure Kid: Sounds like fun

adventurekid.jpg

Vi fick ett samtal i den digitala etern med en av våra nyfunna Jönköpingsfavoriter, Adventure Kid. Han har gjort sig ett namn med sin I’m from Barcelona-remix, som andas 8-bit och bitpop, men har en hel del annat spännande att bjuda på också.

Vem är Adventure Kid?

En kille som lätt hamnar i de där situationerna där han måste lösa problem, köra en bil galet snabbt eller springa ifrån en pirat, robot eller monster. På sätt och vis är han nog mig, fast jag kör inte bil snabbt eller springer från monster, men jag springer till bussen nästan varje morgon…

Beskriv din musik!

”Sounds like fun.” Jag brukar säga att det är en blandning mellan bitpop, chip-tunes, electro, dance, indiepop, hårdrock och techno men jag vet inte om det säger något att stapla genrer. Jag gör mitt bästa för att göra något jag själv skulle uppskatta.

Vad lyssnar du på just nu?

Just nu är P2 Klassiskt på. Annars lyssnar jag på allt möjligt från hårdrock till indiepop till techno. Denna vecka har jag kört mycket Grandmaster Flash, Detektivbyrån och Sufjan Stevens julalbum varje morgon till jobbet vilket har kännts bra. Sufjan Stevens julalbum har jag förövrigt lyssnat på sen jul mest för att det blivit skrivskyddat och helt omöjligt att radera från mp3-spelaren.

Vilken är din favoritkonsoll/favoritspel?

När det gäller ljud så är c64:an svår att slå eftersom den har en så unik ljudkrets så det är min favorit. I kategorin spelmusik som bygger på samplade instrument så gillar jag Amiga bäst. Det är också på Amiga mitt favoritspel Another World är som bäst, det är ett cinematiskt spel med speciell grafik och med en bra story. Dock innehåller spelet nästan ingen musik alls.

Hur ser framtiden ut för Adventure Kid?

Det som är störst och först nu är att få gå på efter I’m from Barcelona på några av Europas tuffaste scener. Det filas också på ett projekt till Popadelica som går under namnet Liljeholmen. Jag vet inte hur mycket jag får berätta om det, men missa inte årets Popadelica! Det skulle också vara kul att få spela på årets Hultsfredsfestival och chansen finns genom Rookie. Jag gillar Hultan men det är kidsen som bestämmer. Vote Adventure Kid!

Mer information och smakprov på musiken finns givetvis på Adventure Kids webbsida.