Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

Bloggpanelen pratar shopping i Jönköping

Jönköpings bloggpanel

Jönköpings bloggpanel handlar den här gången om shopping. Några av våra favoriter från bloggsfären i Jönköping diskuterar ämnet, det handlar om stort och smått, A6 och önskeshoppingen i 036-området. Medverkar gör Camilla, som bloggar i jobbet hos FMJ, Gabriella, som bloggar om livet som nybliven mamma och Frida, en av stans storbloggerskor.

Vilken är din favoritbutik i Jönköping och varför?

Camilla: Olgas Hus och Olgas Mumma som finns på Torpa. Det är två butiker fyllda med fina kläder och skön inredning. Här hittar jag saker för både kropp och själ. Möjligheten att dricka gott kaffe efter shoppingen är guld.

Frida: Min favoritaffär i Jönköping är för tillfället Ikea, älskar att strosa och bara titta på allt, få inspiration och fika lite.

Gabriella: Utan konkurrens Så in i Norden; liten klädbutik i Filmstadenhuset. När jag går in påminns jag om hur det var att gå in i en godisaffär som liten. Allt är färgglatt, ögonfröjdande och lockande. Och jag vill helst köpa en full påse men får nöja mig med några få godbitar (inlindade i rosa silkespapper!).

A6 eller city?

Frida: A6. Det är i princip alltid öppet, inomhus så man behöver inte bry sig om det regnar och är kallt ute och det finns mer roliga affärer.

Gabriella: Litet kommer alltid slå stort i min värld så helt klart city. Småbutiker som ovannämnda är bra mycket roligare än de stora kedjorna som ju utgör majoritet på A6. Dessutom tycker jag att shopping kan vara kul, men inte när jag tvingas trängas med halva Småland (och några fler). A6 klarar jag mig faktiskt utan, till och med när det regnar.

Camilla: Jag föredrar A6 på vardagskvällarna efter klockan 18.00, då har city har stängt. Det är skönt och lugnt och jag slipper trängas och leta efter parkering, ugh! Men jag föredrar city på helgerna, helt klart. Bra butiker och närheten dem emellan är super. I city finns även en massa bra fik och restauranger. Det behövs energi när man shoppar!

Butik du saknar i Jönköping?

Gabriella: Jag fortsätter på samma linje. De små unika butikerna som handplockar prylar och kläder saknar jag. Det har blivit bättre på senaste tiden men några fler skulle inte skada. Men föresten, mest av allt saknar jag en bra matbutik på Öster. Eller en välfylld saluhall (den som finns kan bli mycket, mycket bättre) med möjlighet att provsmaka något annorlunda till lunch.

Frida: I klädväg saknar jag Zara eller Topshop och sen saknar jag även Lagerhaus då jag är ett litet prylnörd.

Camilla: Nordiska Kompaniet, NK. Det vore trevligt och helrätt med ett varuhus med olika märkesvaror samlat under ett tak.

Hur ser ditt Shoppingjönköping ut? Använd kommentarerna för att tipsa om dina favoriter!