Sveriges Jerusalem Ankdamm Vatterstranden.com Peterson&Nygren
Välkommen till Sveriges Jerusalem.
Din guide till Jönköpings liv och nöjesliv.

Nyheter

5 x Våld

skrack.jpg

Inför fredagens filmvisning gjorde vi en tillbakablick på tidigare filmkvällar. Den ständiga samarbetspartnern har varit Insane Pictures och tillsammans har vi visat en hel del klassisk skräck. Filmerna har kommit från Screen Edge och Klubb Super 8.

Våld var urpremiären, givetvis fredagen den 13:e (i detta fallet oktober 2000). Lokalen var Folkets bio och filmerna som visades var Cannibal the musical, Dead next door, Upstairs neighbour och Night Owl.

Våld II, eller 35 mm Våld, ägde rum 2002, och bjöd på splatterklassikern Re-Animator och italienska mästerverket Black Sabbath. Platsen var Folkets bio och datumet var den 13:e december, även detta en fredag.

Våld III ägde rum fredagen den 14:e maj 2004 och filmerna som visades då var Lucio Fulcis House by the cemetary och The Burning, med specialeffekter av Tom Savini. Spelplatsen var biograf Fokus på Stadsbiblioteket.

Våld IV, eller Skräck, ägde rum förra året, även denna gång på biograf Fokus. Filmerna som visades var Andy Warhol’s Frankenstein och Zombie flesh eaters och visst var det fredagen den 13:e som gällde den här gången också, månaden var oktober.

Och nu har det alltså blivit dags för Våld V, eller Black Christmas som vi också kallar kvällen. Klassisk skräck på äkta film, precis som det ska. Datumet är fredagen den 30:e november.

Som en parantes visade vi också sci-fi tidigare i år. Filmerna var Rymdinvasion Lappland och X from outer space. Även detta ägde rum en fredag, den 13:e april.

Affischerna och mer information finns samlade hos Insane Pictures.